Gazdaságunk legújabb segítsége

Ki ne tudná, aki kicsit is jártas, akár csak az otthoni földművelés nehézségeiben is, hogy egyre nagyobb területet megművelni nem csak egyre több idő és energia, hanem bizony egyre több felelősség is. Hogy miért? Mert annál nagyobb kárt lehet csinálni, hogy ha az ember nem jól ossza be az energiát, a munkaerőt és nem figyel oda a művelés pontos és biztos megoldásaira. Na és hát persze ha a földet nem tudja megfelelően előkészíteni és nem tud rá vigyázni, akkor kizsigereli és egy idő után nem hogy szép termés nem adatik majd benne, hanem leginkább semmire sem lesz használható szegény. Én még azt az eszmét és gondolkodást érzem magaménak, miszerint nem minden a miénk. A természettel, a földdel, a növényekkel és az állatvilággal összhangban és békében kell élnünk, akkor tudunk nem csak hatékony és termékeny, hanem szép földművelést véghez vinni. Én sem úgy kezdtem bele a saját családi vállalkozásunkba, hogy nemsokára gép park válik szükségessé, az emberek azonban egyre több terméket igényelnek tőlünk, ami egyre több megművelendő területet eredményez.

Ez persze lehet egy hihetetlen öröm az ember számára, mert azt mutatja, hogy bizony a termék jó, megfelelő célnak bizonyul a mi esetünkben, hogy olyan termékeket termesszünk, amik nem csak finomak de egészségesek is, melyeket bátran a saját családunk asztalára is tudunk helyezni és melyek valóban permetszer mentesen nőnek fel. Persze a növekvő igények növekvő földterületeket eredményeztek és mondanom sem kell, hogy nem igazán találtuk ehhez mérten növekvő munkaerő igényeket ebben a szakmában és ezen a területen. Úgy éreztük a férjemmel, hogy valamit tennünk kell és a géppark fejlesztés jutott a legjobb ötletként az eszünkbe. De még hogy milyen jól tettük, hiszen e nélkül biztosan nem tudtunk volna kilábalni a megfelelő munkaerő hiányából. Ma már elmondhatjuk, hogy a legújabb tag a traktor, eke és tárcsa melle, egy mélytalajlazító, ami már azt célzott szolgálni, hogy az előkészítés minél gyorsabb, jobb és tökéletesebb legyen a vállalkozásnál, persze plusz emberek segítsége vagy bevonása nélkül.

Az umwelt csapata felbecsülhetetlen segítséget nyújtott nekünk igazából már a kezdetekkor is, az eke és a tárcsa tekintetében, és most sem kellett csalódnunk. Iszonyatosan profik, megbízhatók, és amit mondanak az úgy is van, egyszóval szavahihető csapat, ami azt gondolom a mai világban kincset ér. Én biztosan nem is váltanám le a velük való közös munkát semmire se. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.