Lehetetlennek tűnő feladat – mégis lehetséges

Soha semmilyen problémám nem volt semmilyen használt elektronikai eszközömmel sem. Tényleg mindig nagyon vigyáztam az általam használt eszközökre, soha semmilyen baleset nem érte egyiket sem, sem kijelző törés, sem egyéb más probléma nem indokolta soha sem, hogy nekem telefon szervíz kereséssel kelljen bajlódnom. És megmondom őszintén, hogy soha nem is foglalkoztam azzal, hogy az adatok, amik a telefonomon vannak – pedig elég sok fontos adatot tárolok rajta – vagy mondjuk a kontaktok, a képek biztonsági mentéssel biztos helyre legyenek zárva, hogy ha a múlt hetihez hasonló baleset történik velem, akkor se legyek ennyire nehéz helyzetben.

Történt ugyanis, hogy az egyik legforróbb nyári napon mi úgy döntöttük a feleségemmel, hogy nyaralás alkalmával elindulunk, és nem autóval megyünk le a Balaton partjára, hanem lesétálunk. Igen ám, de amilyen rettentő hőség volt, olyan erős felhőszakadás alakult ki közel két óra elteltével, amivel nem is lett volna baj, ha be tudtunk volna bárhova húzódni, ahol védve lettünk volna az eső elől.

Mondanom sem kell, hogy teljesen eláztunk. Ami még vicces is lett volna, vagy romantikus, vagy tudom is én, ha nem lett volna nálam a céges telefonom és ne ázott volna teljesen el. Próbáltam én védeni, de teljesen esélytelen volt a próbálkozásom, mert egyszerűen semmilyen védett helyre nem tudtam tenni. A szerencsém az volt, hogy kikapcsoltam, mert úgy gondoltam, hogy ha még el is ázik, de legalább ne működés közben kapjon vizet a készülék.

A szállásra érve felkerestem az egyik barátomat, aki jártas szervíz szolgáltatásokban, illetve cégekben, és azt a választ adta, hogy ha valaki, akkor az androidszerviz.hu képes nekem segítséget nyújtani beázott telefon adatmentés problémájában. Mondanom sem kell, hogy még aznap fel is kerestem őket, visszajöttem Pestre, és bevittem a telefonomat. Nem is kellett csalódnom. Ez a kis csapat hihetetlen szakmai tapasztalattal és tudással segíteni tudott, és még az új készülékem beszerzésében is számíthattam a segítségükre. Persze egy biztonsági mentést is beállítottak a telefonomon a kérésemre, hogy többé ne tudjak ilyen helyzetbe kerülni.